Menu weselne

190 zł/osoba

Uroczyste powitanie:

Młodej Pary:

  • • Tradycyjnie chlebem i solą

Gości:

  • • Lampka szampana/wino musujące

Uroczysty obiad:

Zupa:

  • • Rosół z domowej kury z makaronem, marchewką i pietruszką

Danie główne (2 szt. mięsa/ryby na osobę):

  • • Kotlet DeVilaille
  • • Kotlet schabowy panierowany
  • • Karkówka pieczona w sosie grzybowym
  • • Filet z dorsza w sosie śmietanowym
  • • Ziemniaki z wody lub puree
  • • Ćwiartki ziemniaczane pieczone lub frytki

Surówki do obiadu do wyboru trzy rodzaje:

  • • Buraczki tarte z cebulką
  • • Mizeria z koperkiem
  • • Marchewka tarta z jabłkiem, jogurtem
  • • Mix sałat z sosem vinegrette
  • • Marchewka gotowana z groszkiem

Zimna płyta – do wyboru 10 pozycji podawana do stołu
lub na szwedzkim stole:

  • • Schab ze śliwką lub morelą
  • • Karkówka pieczona
  • • Rolada z boczku
  • • Tatar wołowy tradycyjny
  • • Śledź w śmietanie marnowany z jabłkiem
  • • Ryba po grecku
  • • Pstrąg wędzony z cytrynką
  • • Talerz serów z owocami i żurawiną
  • • Pasztet pieczony ze śliwką, obsypany pistacjami
  • • Jajka faszerowane
  • • Jajka w sosie chrzanowym
  • • Szparagi zawijane w szynce
  • • Galareta tradycyjna
  • • Schab w galarecie z brzoskwinią
  • • Indyk w galarecie
  • • Sałatka jarzynowa
  • • Sałatka grecka z oliwkami, serem fetą
  • • Sałatka caprese z mozzarella, pomidorem z kremem balsamicznym
  • • Sałatka brokułowa z jogurtem, oprószona migdałami
  • • Carpaccio z buraków z rukolą, serem feta
  • • Carpaccio wołowe z parmezanem
  • • Pieczywo

Dania gorące w trakcie przyjęcia do wyboru:

Nr 1

  • • Szynka pieczona w sosie z grzybów leśnych
  • • Bigos staropolski zakrapiany czerwonym winem
  • • Barszcz czerwony z pasztecikiem

Nr 2

  • • Kotlet szwajcarski
  • • Boeuf Strogonoff
  • • Flaczki tradycyjne

Nr 3

  • • Kociołek węgierski
  • • Pieczone udko kurczaka
  • • Filet z indyka w sosie cytrynowym

Cena zawiera:

  • • Kawę, herbatę, wodę mineralną – bez limitu
  • • 0,5 l soku owocowego – osoba
  • • 0,5 l pepsi/7up/mirinda – osoba
  • Nocleg w apartamencie dla Młodej Pary

Oferta przyjęć weselnych obowiązuje w terminach od 25 kwietnia do 30 października w godzinach pomiędzy 14:00 a 03:00 dnia następnego. Każda dodatkowa godzina płatna – 500 zł.

Poprawiny – 25 zł/osobę

Menu poprawin:

  • • Żurek staropolski z jajkiem
  • • Pierś z kurczaka panierowana
  • • Ziemniaki z wody lub puree
  • • Kapusta zasmażana lub sałatka coleslaw

Możliwość przyniesienia ciast, tortu, owoców oraz napojów.
Przy własnym alkoholu obowiązuje korkowe 10 zł/osobę.

Nocleg dla gości w cenie:

  • • 45 zł/osobę w apartamentach
  • • 40 zł/osobę w pokojach studio

Polecamy dania extra na zamówienie:

Zagroda wiejska – 10 zł/osobę

Stół zastawiony wyrobami wiejskimi:
udziec wieprzowy wędzony i pieczony z kością, salceson, kiełbasa, kaszanka, smalec wiejski, ogórek kiszony, chleb wiejski

Pieczone prosię – 1400 zł, waga 25 kg

Prosię pieczone na zewnątrz restauracji w czasie trwania wesela/imprezy, podawane kaszą jęczmienną i kapustą zasmażaną

Poncz zmrożony – 400 zł (porcja dla 80 osób)

Alkohol z owocami i lodem podawany w dużej wazie (20 l)

Słodka zagroda – 35 zł/kg

Ciasta – jabłecznik, sernik, orzechowiec lub inne.

Owocowy raj – 15 zł/osobę

Owoce – truskawki, arbuz, mandarynki (w zależności od dostępności i pory roku).

Piwo Okocim/Kasztelan – 350 zł beczka 30 l

Śniadanie dla gości weselnych (stół szwedzki) – 20 zł/osobę

Wielkie grillowanie – 30 zł/osobę

Rarytasy z grilla: marnowany karczek w ziołach, kiełbaski białe i tradycyjne, kaszanka, udka z kurczaka, boczek, chlebek, masło czosnkowe, sałatka kartoflana.

Kontakt:

Paweł Korecki 518759259

rezerwacja@mazurysportclub.com