Menu weselne
190 zł/osoba
Uroczyste powitanie:
Młodej Pary:
- • Tradycyjnie chlebem i solą
Gości:
- • Lampka szampana/wino musujące
Uroczysty obiad:
Zupa:
- • Rosół z domowej kury z makaronem, marchewką i pietruszką
Danie główne (2 szt. mięsa/ryby na osobę):
- • Kotlet DeVilaille
- • Kotlet schabowy panierowany
- • Karkówka pieczona w sosie grzybowym
- • Filet z dorsza w sosie śmietanowym
- • Ziemniaki z wody lub puree
- • Ćwiartki ziemniaczane pieczone lub frytki
Surówki do obiadu do wyboru trzy rodzaje:
- • Buraczki tarte z cebulką
- • Mizeria z koperkiem
- • Marchewka tarta z jabłkiem, jogurtem
- • Mix sałat z sosem vinegrette
- • Marchewka gotowana z groszkiem
Zimna płyta – do wyboru 10 pozycji podawana do stołu
lub na szwedzkim stole:
- • Schab ze śliwką lub morelą
- • Karkówka pieczona
- • Rolada z boczku
- • Tatar wołowy tradycyjny
- • Śledź w śmietanie marnowany z jabłkiem
- • Ryba po grecku
- • Pstrąg wędzony z cytrynką
- • Talerz serów z owocami i żurawiną
- • Pasztet pieczony ze śliwką, obsypany pistacjami
- • Jajka faszerowane
- • Jajka w sosie chrzanowym
- • Szparagi zawijane w szynce
- • Galareta tradycyjna
- • Schab w galarecie z brzoskwinią
- • Indyk w galarecie
- • Sałatka jarzynowa
- • Sałatka grecka z oliwkami, serem fetą
- • Sałatka caprese z mozzarella, pomidorem z kremem balsamicznym
- • Sałatka brokułowa z jogurtem, oprószona migdałami
- • Carpaccio z buraków z rukolą, serem feta
- • Carpaccio wołowe z parmezanem
- • Pieczywo
Dania gorące w trakcie przyjęcia do wyboru:
Nr 1
- • Szynka pieczona w sosie z grzybów leśnych
- • Bigos staropolski zakrapiany czerwonym winem
- • Barszcz czerwony z pasztecikiem
Nr 2
- • Kotlet szwajcarski
- • Boeuf Strogonoff
- • Flaczki tradycyjne
Nr 3
- • Kociołek węgierski
- • Pieczone udko kurczaka
- • Filet z indyka w sosie cytrynowym
Cena zawiera:
- • Kawę, herbatę, wodę mineralną – bez limitu
- • 0,5 l soku owocowego – osoba
- • 0,5 l pepsi/7up/mirinda – osoba
- • Nocleg w apartamencie dla Młodej Pary
Oferta przyjęć weselnych obowiązuje w terminach od 25 kwietnia do 30 października w godzinach pomiędzy 14:00 a 03:00 dnia następnego. Każda dodatkowa godzina płatna – 500 zł.
Poprawiny – 25 zł/osobę
Menu poprawin:
- • Żurek staropolski z jajkiem
- • Pierś z kurczaka panierowana
- • Ziemniaki z wody lub puree
- • Kapusta zasmażana lub sałatka coleslaw
Możliwość przyniesienia ciast, tortu, owoców oraz napojów.
Przy własnym alkoholu obowiązuje korkowe 10 zł/osobę.
Nocleg dla gości w cenie:
- • 45 zł/osobę w apartamentach
- • 40 zł/osobę w pokojach studio
Polecamy dania extra na zamówienie:
Zagroda wiejska – 10 zł/osobę
Stół zastawiony wyrobami wiejskimi:
udziec wieprzowy wędzony i pieczony z kością, salceson, kiełbasa, kaszanka, smalec wiejski, ogórek kiszony, chleb wiejski
Pieczone prosię – 1400 zł, waga 25 kg
Prosię pieczone na zewnątrz restauracji w czasie trwania wesela/imprezy, podawane kaszą jęczmienną i kapustą zasmażaną
Poncz zmrożony – 400 zł (porcja dla 80 osób)
Alkohol z owocami i lodem podawany w dużej wazie (20 l)
Słodka zagroda – 35 zł/kg
Ciasta – jabłecznik, sernik, orzechowiec lub inne.
Owocowy raj – 15 zł/osobę
Owoce – truskawki, arbuz, mandarynki (w zależności od dostępności i pory roku).
Piwo Okocim/Kasztelan – 350 zł beczka 30 l
Śniadanie dla gości weselnych (stół szwedzki) – 20 zł/osobę
Wielkie grillowanie – 30 zł/osobę
Rarytasy z grilla: marnowany karczek w ziołach, kiełbaski białe i tradycyjne, kaszanka, udka z kurczaka, boczek, chlebek, masło czosnkowe, sałatka kartoflana.